Słodko-pikantne żeberka dziecięce

Słodko-pikantne żeberka dziecięce
Słodko-pikantne żeberka dziecięce to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 540 kalorii, 45g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, piwo, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sweet & Spicy Baby Back Żeberka, Bardzo Ostre Gorące Żeberka Dziecka, oraz Pikantne Żeberka Dziecięce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść żeberka na desce do krojenia. Włóż nóż do parowania między membraną a kośćmi na jednym końcu każdego stojaka, a następnie poluzuj membranę i ściągnij ją. Żeberka natrzeć sokiem z cytryny i posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Na dużą patelnię ułożyć żebra, następnie dodać piwo. Przykryć szczelnie folią, przełożyć do piekarnika i piec, aż mięso oderwie się od kości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W międzyczasie zrobić sos: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko złocisty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj proszek chile i gotować 1 minutę. Wymieszać w sosie chile, brązowy cukier, ocet i 1 szklanka wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest zagęszczony i zmniejszony o połowę, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Wyjmij żebra z piekarnika; Zwiększ temperaturę do 400 stopni F. Odsłoń patelnię; ostrożnie wylej płyn do gotowania. Wymieszać 1/4 szklanki płynu do gotowania do sosu, a następnie wyrzucić resztę płynu. Obficie posmarować żeberka sosem. Powrót patelni do piekarnika i kontynuować pieczenie, odkryte, aż żeberka są złociste i miękkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pokrój, a następnie wróć do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Na wierzch wlać pozostały sos i wymieszać. Zdjęcia Anna Williams
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn