Słodko-kwaśna cebula Cipolline
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet z czerwonego wina, wino, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-kwaśna mała cebula (Cipollina w Agrodolce), Nadziewane Cebule Cipolline, oraz Cebula balsamiczna duszona z granatem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę blanszować w dużym garnku z wrzącą wodą 1 minutę, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, nie mieszając, myjąc kryształy cukru z boku patelni pędzelkiem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie, aż syrop stanie się bladozłoty. Dalej gotować karmel, delikatnie obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Natychmiast wyjąć z ognia, a następnie ostrożnie dodać wino (karmel energicznie paruje i twardnieje). Odstawić patelnię do ogrzania i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Dodaj cebulę, ocet z czerwonego wina, olej, sól, ziarna pieprzu i liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, około 1 godziny.
Przenieś cebulę do miski za pomocą łyżki szczelinowej, a następnie gotuj płyn, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 10 do 15 minut. Wymieszać z octem balsamicznym, następnie zalać cebulą płynem i schłodzić do temperatury pokojowej. Chłód, pod przykryciem, 1 do 3 dni (do rozwoju smaków).
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Cebula przechowywać, przykryte i schłodzone, 3 tygodnie.