Rześki Zaklinacz: Dwie Pieczone W Kremie Brukselki
Rześki Zaklinacz: dwa Mollys ' Cream-duszone brukselki jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, brukselki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rześki Zaklinacz: polędwiczka wieprzowa duszona na cydrze z Fennem, Ostry Zaklinacz: kapusta duszona z karmelizowaną cebulą, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, oraz Brukselka duszona w śmietanie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi i wszelkie niepożądane zewnętrzne liście z brukselki.
Każdą kiełek pokroić wzdłuż na ćwiartki (od góry do końca łodygi).
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. (Będziesz musiał przykryć patelnię później, więc wybierz jedną z pokrywką.)
Dodać brukselkę i posypać solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, aż kiełki będą ładnie karmelizowane w miejscach.
Dodać śmietanę, wymieszać, aby pokryć wszystkie kiełki, następnie przykryć patelnię i zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Gotować przez 25 do 30 minut, aż kiełki będą po prostu miękkie w środku.
Wymieszaj sok z cytryny i gotuj na wolnym ogniu przez dodatkową minutę lub dwie, aż krem zgęstnieje na tyle, aby luźno przylgnąć do kiełków.
Posypać odrobiną soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.