Ryżowy pilaf ze szpinakiem i serem feta, pokrojony stek z sosem oregano i pieczone pomidory z pietruszką

Ryżowy pilaf ze szpinakiem i serem feta, pokrojony stek z sosem oregano i pieczone pomidory z pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj szpinak-ryż pilaw, pokrojony stek z sosem oregano i pieczone pomidory z pietruszką. Ten przepis daje 6 porcji z 872 kaloriami , 47 g białka i 38 g tłuszczu każda. Za 4,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny na Walentynki . Mieszanka płaskiej pietruszki, papryczki chili, pomidorów śliwkowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest dobre. Bardzo podobne do tego przepisu są kromki bagietki z masłem anchois, szczypiorkiem i rzodkiewką , smażona wieprzowina w plastrach z młodym imbirem i szczypiorkiem - polecane w grupie oraz gorące plastry wołowiny .

Instrukcje

1
Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek extra vergine i 2 łyżki masła na średnim ogniu w rondlu z ciasno dopasowaną pokrywką. Do roztopionego masła dodaj orzo i lekko podpraż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Duża Płaska Pietruszka Pokrojona W Cienkie PlasterkiDuża Płaska Pietruszka Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Czerwona Papryczka Chili, Posiekana Lub Pokrojona W Plasterki1 Czerwona Papryczka Chili, Posiekana Lub Pokrojona W Plasterki
2
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, 5 minut. Wymieszaj z ryżem i 1 1/2 szklanki bulionu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Rozgrzej brojler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryczka Chili, Posiekana Lub Pokrojona W PlasterkiCzerwona Papryczka Chili, Posiekana Lub Pokrojona W Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Wiązka Szpinaku Farmerskiego, Umytego I OsuszonegoWiązka Szpinaku Farmerskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Dodaj resztę bulionu wraz ze szpinakiem do robota kuchennego i zmiksuj na drobne kawałki. Wymieszaj szpinak z ryżem i dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przykryj, wyłącz ogień i odstaw na kolejne 2 minuty. Rozdrobnij ryż widelcem i wmieszaj fetę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Pomidory: Przekrojone na połówki pomidory dopraw solą i pieprzem, a następnie posyp natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
5
Skrop pomidory obficie oliwą z oliwek extra vergine i grilluj przez 3 do 4 minut. Odstaw mięso na chwilę, a następnie pokrój je bardzo cienko w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Podawaj pokrojony stek z ryżem, łyżką sosu na wierzchu i 2 połówkami pomidora na osobę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek W PlastrachStek W Plastrach
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
1
Rozgrzej żeliwną patelnię grillową lub patelnię grillową na średnio-wysokim ogniu. Posmaruj steki z antrykotu oliwą z oliwek extra vergine i dopraw obficie solą i pieprzem. Gdy grill jest bardzo gorący, smaż mięso przez 10 do 12 minut, aby uzyskać średnio wysmażone lub 15 minut, aby uzyskać średnio wysmażone, od czasu do czasu obracając. Gdy mięso będzie smażone przez około 5 minut, zacznij gotować sos w małym rondelku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine, czosnek, szalotkę, papryczkę chili i oregano. Mieszaj przez 2 do 3 minut, a następnie dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj sok z cytryny i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn