Ryż Szafranowy

Ryż Szafranowy
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Ryż szafran może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Jeśli masz sól, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu, nici szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to ryż szafranowy lub ryż kesar, jak zrobić ryż szafranowy, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Ryż Szafranowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać szafran, sól, i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
4
Zdjąć z ognia; puch widelcem.
5
W razie potrzeby posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn