Ryż Perski

Ryż Perski
Perski ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 321 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, sól koszerną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tah Dig (Ryż Perski), Perski Jeweled Rice, oraz Perski Pilaf Ryżowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w średnim rondlu; dodaj 2 łyżeczki do herbaty i zimną wodę, aby przykryć 2". Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień tolow i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić ryż, rezerwując 3/4 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Miejsce szafran i 1/2 Puchar zarezerwowane cookingliquid w małej misce; niech szafran zmiękczyć przez5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieścić jogurt w średnim bowland wymieszać w pozostałej 1 łyżeczce soli i szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SólSól
5
Dodać ryż i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Roztopić masło w dużej głębokiej patelni nonstick na średnim ogniu; wirować do pokrycia dna i stron patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj ryż, lekko kopującw środku. Poke 6-7 otworów w ryżu z KOŃCĄ drewnianą łyżką. Pokrywa z folii, thena pokrywka. Gotować, obracając patelnię nad palnikiem dlawet gotowania, przez 10 minut(nie mieszać).Zmniejsz ciepło do niskiego; gotować, dodając więcejserwowany płyn do gotowania przez łyżkęjeśli ryż nie zakończył gotowania, gdy woda się nawadnia, aż na dnie ryżu pojawi się złota brązowa skorupa, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Zdejmij pokrywę i folię; Odwróć płytkę overskillet. Korzystanie z rękawic kuchennych, ostrożnie invertrice na talerzu; użyj żaroodpornej szpatułki usunąć skorupę pozostałą na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn