Ryż kokosowy (Arroz con Coco)
Ryż kokosowy (Arroz con Coco) jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 462 kalorie, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać płatki kokosowe, mleko kokosowe, plus 1 1/2 łyżeczki cukru, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy), oraz Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas).
Instrukcje
Umieść ryż, 3/4 szklanki wody, mleko kokosowe, cukier i sól w średnim rondlu i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić ryż do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż woda wyparuje do tuż poniżej poziomu ryżu i małe otwory zaczynają tworzyć się na powierzchni, mieszając od czasu do czasu tak, że ryż nie przykleja się do dna patelni i palić. Zmniejszyć ogień do najniższego ustawienia, przykryć rondel i nadal gotować, aż ryż będzie miękki, 20 do 25 protokół.
Ryż rozgnieść widelcem i wymieszać z rodzynkami. Przykryć rondel i niech usiąść z ognia, aż rodzynki są pulchne i ciepłe, 10 protokół.
Ryż posypać prażonym kokosem i podawać.