Ryż jaśminowy z zieloną cebulą, groszkiem i cytryną
Ryż jaśminowy z zieloną cebulą, groszkiem i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz pietruszkę, skórkę cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryż cytrynowy z groszkiem i zieloną cebulką, Zielona Jaśminowo-miętowa herbata mrożona z cytryną, oraz Kokosowe curry Tofu z Zielonym ryżem jaśminowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 3/4 szklanki wody, ryż i sól w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, o 15 protokół.
Odstawić pokryte 15 minut. Puch z widelcem. Super.
Groszek ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody 1 minutę.
Drenaż. Spłucz pod zimną wodą.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj wszystko, ale 2 łyżki zielonej cebuli; smażyć 30 sekund.
Dodać ryż i sauté aż do ogrzania przez, mieszając do złamania kawałki, o 4 protokół.
Dodaj groszek, sok z cytryny, pietruszkę i skórkę z cytryny. Sauté 2 minut do mieszania smaków.
Przenieś do miski do serwowania.
Posypać pozostałą zieloną cebulką.