Ryż i soczewica z pikantnym sosem pomidorowym
Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny sos pomidorowy z soczewicą i zapiekanymi jajkami, Kolacja: Koshary (ryż, soczewica i makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym), oraz Polenta z pikantną soczewicą pomidorową.
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię i gotuj przez 15 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Dodać czosnek; gotować przez 2 minuty. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli, papryka, i pomidory; gotować 10 minut lub aż lekko gruby.
Przenieść mieszaninę pomidorów do robota kuchennego; proces 1 minutę lub do gładkiej. Trzymaj ciepło. Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikami papierowymi.
Aby przygotować koshari, podgrzać 3 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną cebulę; gotować 15 minut lub aż głęboko złoty kolor, często mieszając.
Cebulę wyjąć łyżką szczelinową na kilka warstw ręczników papierowych; odstawić. Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Dodaj wermiszel; smażyć 2 minuty lub do złotego koloru, często mieszając. Odstawić.
Połącz 5 szklanek wody i soczewicy w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż soczewica są miękkie.
Zdjąć z ognia; dodać wermiszel, dobrze mieszając, aby połączyć. Owiń czysty ręcznik kuchenny wokół pokrywy i przykryj mieszaninę soczewicy; odstawić na 10 minut lub do miękkości wermiszelu.
Dodać ryż i 1 łyżeczkę soli do mieszanki soczewicy; puch widelcem.
Podawać natychmiast z sosem i cebulą.