Ryż Hiszpański Oryginalny
Przepis hiszpański ryż oryginalny jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako dość tania przystawka. 155 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż, sos pomidorowy, kukurydzę z kernela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), Ryż Hiszpański, oraz Najlepszy Hiszpański Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion z kurczaka i sos pomidorowy do wrzenia w małym rondlu, około 5 minut. Zmniejszyć ogień do medium i utrzymać gotować na wolnym ogniu podczas przygotowywania pozostałych składników.
Tymczasem miejsce boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Przełożyć boczek na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, rezerwując smar boczkowy na patelni. Posiekaj bekon.
Gotować i mieszać cebulę w zarezerwowanym tłuszczu boczku na średnim ogniu do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem; gotować i mieszać, aż lekko rumiane, 3 do 5 protokół.
Wlać wrzący rosół z kurczaka i sos pomidorowy do mieszanki ryżu; dodać pokrojone w kostkę pomidory, zieloną paprykę i posiekany boczek. Doprawić chili w proszku, solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 30 do 40 minut. Przed podaniem wymieszaj czarne oliwki i kukurydzę z mieszanką ryżu.