Ryż Claypot z chińską kiełbasą

Ryż Claypot z chińską kiełbasą
Przepis Claypot Rice z chińską kiełbasą jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 33 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kiełbasę lop cheung, ryż, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Claypot Chicken Rice, Wołowina Claypot Rice, oraz Claypot Chicken Rice (Kuchenka Do Gotowania Ryżu ).

Instrukcje

1
Pokroić kiełbasę na skosie na sekcje 1/4 cala. Ewentualnie pokrój kiełbasę w kostkę, jeśli wolisz drobniejszą mieszankę ryżu i wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Na małym ogniu powoli podgrzewaj średniej wielkości garnek na piecu, dbając o to stopniowo, aby zapobiec pękaniu garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać kiełbasę i podsmażyć. Mieszaj od czasu do czasu, aby brązowo kiełbasę, stopniowo renderując tłuszcz. Pałeczkami lub łyżką z rowkiem wyjąć kiełbasę z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać ryż i wymieszać, lekko opiekając ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodać kawałki kiełbasy z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj sól. W razie potrzeby dodać drobno posiekane warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Nałożyć pokrywkę i dusić na małym ogniu przez około czterdzieści minut, aż spód ryżu rozwinie lekko zwęgloną skórkę, a reszta ryżu właśnie zakończyła gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn