„Rybny” tort z czerwonego aksamitu
Ciasto Red Velvet „Ryba” według przepisu można przygotować w około 45 minut. Za 72 centy za porcję otrzymasz deser na 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 347 kalorii. Ten przepis przypadł do gustu 6 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Mieszanka jajek, sody oczyszczonej, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują ciasto Red Velvet Tres Leches {Tydzień Red Velvet}, Ciasto Red Velvet w arkuszach z klasycznym lukrem z czerwonego aksamitu i czarno-białe ciasteczka Red Velvet {Tydzień Red Velvet/soboty z Rachael Ray}.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W razie potrzeby dodaj wanilię, aromat maślany i barwnik spożywczy.
Połącz mąkę, kakao i sodę oczyszczoną.
Do ubitej masy dodawaj na przemian mąkę z maślanką. dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 15-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjmujemy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby przygotować lukier, w rondlu wymieszaj mleko z mąką. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, przez 5 minut lub do momentu, aż zgęstnieje. Przykryj i ostudź.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij aromat waniliowy i maślany. Stopniowo dodawaj schłodzoną mieszankę mleczną i ubijaj przez 4 minuty lub do momentu, aż masa będzie jasna i puszysta. Ciasto schłodzone mrozem. W razie potrzeby udekoruj gumowatymi rybami i robakami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z ciasta Red Velvet. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Casteller Cava Rosado. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Casteller Cava Rosado]()
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące produkowane metodą tradycyjną, poddane drugiej fermentacji w butelce. Dojrzewająca przez 12 miesięcy na osadzie przed wypuszczeniem na rynek, niezmiennie dostarcza najwyższej jakości smaków. Ta żywa, pikantna Cava będzie dobrze komponować się z większością tapas, a także świeżymi owocami, tartami jagodowymi i miękkimi, kremowymi serami. Ma więcej niż wystarczająco stylu i treści, aby sam w sobie był doskonałym aperitifem.