Ryba z ryżem po florencku
Ryba z ryżem florentyńskim może być właśnie tym bezglutenowym, przyjaznym dla FODMAP i peskatariańskim przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 405 kalorii , 31 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, filetów z tilapi, mieszanki ryżowej o smaku kurczaka i płatków migdałowych. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Jajka florentyńskie , ciasteczka florentyńskie z dodatkiem pistacji i rodzynek oraz pieczona wieprzowina florentyńska z sosem z granatów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odłóż paczkę przyprawy do ryżu. Na dużej patelni podsmaż mieszankę ryżową na maśle.
Dodaj wodę, szpinak i zawartość torebki z przyprawami. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Na wierzchu ułóż filety z ryby.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5–10 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielała się na kawałki widelcem.