Ryba z grilla i " frytki

Grillowana ryba i " chipsy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 34g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynowe kliny, sok z cytryny, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund). Ustaw regał chłodzący ponad połowę rusztu kuchennego. W małej misce wymieszaj ziemniaki i 1 łyżkę. olej.
Rozłóż ziemniaki na stojaku i grill, aż rumiane, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Podczas gdy ziemniaki gotować, zrobić sos i gotować ryby. Do sosu, w małej misce, wymieszać kapary, sok z cytryny, skórka, i majonez. Odstawić.
Rub rybę z obu stron z pozostałą 1 łyżką. olej i posypać 1/2 łyżeczki. sól. Za pomocą wad z olejowanych ręczników papierowych i szczypiec, Wyczyść porcję oleju z rusztu do gotowania.
Połóż rybę na ruszcie i gotuj, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla i ryba będzie nieprzejrzysta, w sumie około 5 minut.
Ziemniaki i rybę przełożyć na talerz.
Ziemniaki posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól i pietruszka.
Podawać z majonezem kaparowym i klinami cytrynowymi do ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.