Ryba z frytkami z majonezem ocet słodowy

Fish and Chips z majonezem ocet słodowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jeśli masz mąkę, dorsz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Filety rybne smażone na patelni z brązowym masłem, octem cytrynowym i słodowym, Pieczone Fish' N ' Chips z octem miodowym, oraz Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtko i 1 łyżkę octu ubić w małej misce.
Stale ubijając, powoli maczając w oleju, kropla po kropli na początku, aż majonez będzie zagęszczony i gładki.
Dodać pozostałą 1 łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem. Kryj się i wyluzuj.
Zrób z wyprzedzeniem: majonez można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Dopasuj duży garnek z termometrem; wlej olej do pomiaru 3".
Ogrzewać na średnim i wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°.
W międzyczasie w dużej misce ubić mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Stale ubijając, powoli dodawać piwo, sodę klubową i ocet, dodając więcej piwa, jeśli ciasto jest zbyt grube (powinna to być konsystencja cienkiego ciasta naleśnikowego).
Mąkę kukurydzianą umieścić w płytkiej misce. Przyprawiamy rybę koszerną solą i pieprzem. Pogłębiać ryby w mące kukurydzianej, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Pracując partiami i powracając olej do 191° między partiami, smażyć ryby do złotego koloru i chrupiące, około 2 minut na stronę.
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym blachę do pieczenia.
Doprawić rybę i frytki starą Zatoką, solą morską i koperkiem; podawać z octem słodowym majonezem i cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.