Ryba z frytkami w sosie tatarskim

Fish and Chips z sosem tatarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 881 kalorii, 31g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 38% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pszennych płatków śniadaniowych, majonezu, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to drogo przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażony dorsz na rybę i frytki z sosem tatarskim, Ryba Z Frytkami Z Domowym Sosem Tatarskim Przepis, oraz Angielski Nadmorski pikantny sos tatarski do ryb i frytek podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij frytownicę olejem roślinnym do maksymalnego poziomu lub napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oleju. Rozgrzej frytownicę do 350 stopni F.
Napełnij galon zamykaną plastikową torbę 3 filiżankami płatków pszennych. Za pomocą wałka lekko zmiażdżyć płatki na małe okruchy. Odłóż na bok.
W płytkiej misce połączyć mąkę, sos i sól. Rybę posmarować przyprawioną mieszaniną mąki, a następnie zetrzeć nadmiar mąki. Zanurzyć w jajach i zawijać w zmiażdżonych płatkach zbożowych. Kontynuuj z pozostałymi filetami. Ostrożnie dodać 3 do 4 sztuk w frytkownicy i gotować, aż złoto brązowe i chrupiące. Powtórz z pozostałymi filetami.
Podawać z sosem tatarskim i przyprawionymi frytkami.
W małym naczyniu odcedź smak i wyrzuć soki. W osobnej misce połączyć napięte smakołyki z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podawać ze smażonym halibutem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish działa naprawdę dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy ściśle skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z nutami pestek, wykazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspartą elegancką kwasowością i pikantnością, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.