Ryba z frytkami

Ryba z frytkami
Fish and Chips może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 6658 kalorii, 44g białka, oraz 712g tłuszczu. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz piwo, filety z dorsza, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz ziemniaki i podziel na pół wzdłuż, a następnie pokrój wzdłuż na kliny o grubości 1/2 cala, przenosząc jako pokrojone do dużej miski z lodem i zimną wodą. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać olej w głębokim 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 163° na termometrze. Podczas podgrzewania oleju odcedzić ziemniaki i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Smażyć jedną trzecią ziemniaków, delikatnie mieszając, aż krawędzie będą tylko złote, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
3
Przełożyć łyżką szczelinową na świeże ręczniki papierowe do osuszenia. Smażyć pozostałe ziemniaki w 2 partiach, przywracając olej do 163° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Usuń olej z ciepła i rezerwy. Chłodne ziemniaki, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje się 177°. Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do250.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ziemniaki smażyć ponownie, w 3 partiach, aż będą głęboko złociste i chrupiące, około 5 minut na partię. Powrót oleju do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Przełóż łyżką szczelinową do świeżych ręczników papierowych jako smażone i krótko odcedzaj, a następnie ułóż w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i utrzymuj ciepło w górnej trzeciej części piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Zwiększyć temperaturę oleju do 191°. przesiać 1 1/2 szklanki mąki do miski, a następnie ubijać piwo delikatnie, aż tylko połączone. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Osusz rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Posypać rybę z obu stron 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie zanurzyć w pozostałej 1/2 szklanki mąki, wytrząsając nadmiar. Zalać 4 kawałki ryby w cieście, 1 na raz, i przesunąć do oleju jako powlekane. Smażyć pokrojoną rybę, często odwracając, aż do uzyskania głębokiego złotego koloru i gotując przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i ogrzać w dolnej trzeciej części piekarnika, a następnie smażyć pozostałe ryby w partiach po 4, powracając olej do 191° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Przyprawiamy rybę i frytki solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
RybyRyby
SólSól
1
Frytki można smażyć po raz pierwszy 3 godziny z wyprzedzeniem i przechowywać w temperaturze pokojowej, odsłoniętej, aż do ponownego wysuszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia92
Magazyn