Ryba z chilli, mango i salsą limonkową

Ryba z chilli, mango i salsą limonkową
Ryba z chilli, mango i limonką salsan to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 885 kalorii. Na $7.5 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest idealny do Super Bowl. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, fasolkę szparagową, awokado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Biała ryba z salsą limonkową Mango, Tacos rybne z limonkowym kremem i salsą Mango, oraz Tacos rybne z Salsanem Mango i sosem z limonki Kolendrowej.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wykonaj 3-4 ukośniki z każdej strony ryby. Wcieraj przyprawę, skórkę z limonki i olej, upewniając się, że dostajesz ją prosto do ukośników i jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Umieścić na blasze wyłożonej folią i piec przez 12-15 minut lub aż tylko gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Obróć grill na wysoki i gotować przez 2-3 min więcej char skóry. Przykryj i odpocznij przez kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Do salsy wymieszaj mango, chilli, awokado, dymkę, kolendrę i sok z limonki i dopraw. Doprowadzić do wrzenia małą patelnię wody, dodać fasolę i gotować przez 4 min, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Podawać rybę z ryżem, fasolą i salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn