Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych
Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, cebulę, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych), oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i złociste, o 8 protokół.
Wylać na talerz do ostygnięcia.
Przenieś 1/4 szklanki prażonych orzechów do młynka do orzechów lub małego robota kuchennego i zmiel lub pulsuj do drobno zmielonego.
Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 8 protokół.
Dodaj paprykę, czosnek, mielone orzeszki piniowe, bułka tarta, i szafran, Jeśli za pomocą, i gotować, często mieszając, przez 3 protokół.
Dodać pomidory i bulion i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 5 do 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Posypać rybę solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 3 protokół z każdej strony.
Wlać sos na rybę, dodać groszek, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez cały, o 5 minut dłużej.
Przenieś do naczynia lub pojedynczych potraw i udekoruj pozostałymi orzeszkami pinii i pietruszką.
Możesz pominąć krok brązowienia ryby, a zamiast tego kłusować ją w sosie. Lub, można połączyć ryby i sos w naczyniu do pieczenia, upewniając się, że ryba jest w pełni pokryte sosem, i piec w nagrzanym piekarniku 232°, aż ryba będzie miękka, 10 do 12 minut, w zależności od grubości kawałków. W przypadku pieczenia nie zmniejszaj zbytnio sosu, ponieważ część płynu odparuje w piekarniku.
Hiszpański: Chardonnay / blend (Penedès, Tarragona), wytrawny Amontillado sherry (Jerez)Nie Hiszpański: Rousanne/blend (Francja, Kalifornia), Chardonnay (Argentyna, Nowa Zelandia)
Z Tapas: rewelacyjne małe talerze z Hiszpanii Joyce Goldstein. Copyright © 2009 by Joyce Goldstein; food photography © 2009 by Leigh Beisch. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.