Ryba pieczona w całości z salsą romesco

Ryba pieczona w całości z salsą romesco
Przepis pieczone całe ryby z salsą romesco może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 40 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje 11,82 zł / porcja. To danie główne ma 1397 kalorii, 167g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. 73 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, cytryny, blanszowane orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ryba w sosie Romesco, Paczki rybne z sosem romesco i warzywami, oraz Polędwiczki wieprzowe pieczone z marchewką Romesco.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Paprykę przekładamy skórką do góry, na blachę do pieczenia i grillujemy przez ok.20 min, aż Skórki sczernieją na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Włóż je do torby na żywność, Zamknij, a następnie pozostaw na 10 minut. Gdy ostygnie, obrać Skórki. Rozerwać ciało na paski.
4
Wymieszać z pomidorami, czosnkiem i chili w misce. Mniej więcej posiekaj większość liści pietruszki i dodaj do miski z orzechami laskowymi, octem i olejem, a następnie dobrze wymieszaj. Ta sałatka dobrze dojrzewa, a smakuje jeszcze lepiej, jeśli możesz zrobić ją kilka godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Po przygotowaniu do gotowania piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Ryby opłukać i osuszyć, miąższ z każdej strony, a następnie włożyć do zagłębień natkę pietruszki i kilka plasterków cytryny. Umieść kilka plasterków cytryny w naoliwionym naczyniu do pieczenia i połóż rybę na wierzchu. Dobrze doprawić rybę, skropić większą ilością oliwy, roztrzepać pozostałą natką pietruszki, następnie smażyć przez 20 minut, aż miąższ będzie łatwo płatkowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Podawać rybę z naczynia, ustawić miskę sałatki i ziemniaków obok, a następnie kopać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn