Ryba pieczona na patelni z tajskim sosem Curry
Ryba pieczona w patelni z tajskim sosem Curry może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 332 kalorie, 3G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka trawy cytrynowej, czosnku, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thai Fish Curry, Gulasz Rybny Thai Red Curry, oraz Tajska Zielona Ryba Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek do średniej patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać szalotki i czosnek; mieszać często aż kuleje, o 2 protokół.
Przycinaj końcówki z łodyg trawy cytrynowej i oderwij twarde zewnętrzne warstwy; zmiażdż płaską stroną dużego noża, a następnie pokrój na długości, które będą pasować do patelni. Wymieszać pastę curry, imbir, kurkuma, i trawa cytrynowa na patelni; gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać mleko kokosowe, sos rybny, cukier i skórkę z limonki; dusić, często mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 45
Posyp obie strony ryby solą i pieprzem.
Pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek wlać na dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj rybę i gotować, aż rumiane na dnie, 3 do 4 protokół. Kawałki i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku najgrubszej części, około 8 minut.
Łyżka sos curry na cztery talerze i top z rybą.
Połączenie win: Wytrawny, ale chrupiący Riesling, z aromatycznymi cytrusami, jabłkami i tropikalnymi nutami nad dobrymi minerałami. Best in our pairing: Poet ' s Leap 2004 (Columbia Valley, WA; $22), V. Sattui off-dry Johannisberg 2004 (Napa Valley; $18) i Firestone 2004 (Central Coast, CA; $10).
Mostki smakowe: odrobina cukru w Rieslingu pasuje do słodyczy i oswaja przyprawę w naczyniu. Niski poziom alkoholu i owocność również obniżają temperaturę. Słodycz w winie nadaje mu również masę-lepkość - dopasowaną do smaku mleka kokosowego. Dobry kwas, z drugiej strony, przecina to bogactwo, aby uzyskać efekt przepyszny (zwiotczałe wino byłoby płaskie). Cytrusowe i tropikalne nuty przypominają trawę cytrynową, limonkę, imbir i aromatyczne przyprawy w curry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.