Ryba pieczona na patelni z tajskim sosem Curry

Ryba pieczona na patelni z tajskim sosem Curry
Ryba pieczona w patelni z tajskim sosem Curry może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 332 kalorie, 3G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka trawy cytrynowej, czosnku, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thai Fish Curry, Gulasz Rybny Thai Red Curry, oraz Tajska Zielona Ryba Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek do średniej patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać szalotki i czosnek; mieszać często aż kuleje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przycinaj końcówki z łodyg trawy cytrynowej i oderwij twarde zewnętrzne warstwy; zmiażdż płaską stroną dużego noża, a następnie pokrój na długości, które będą pasować do patelni. Wymieszać pastę curry, imbir, kurkuma, i trawa cytrynowa na patelni; gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Eliksir GEliksir G
KurkumaKurkuma
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać mleko kokosowe, sos rybny, cukier i skórkę z limonki; dusić, często mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Usuń trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
5
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Posyp obie strony ryby solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek wlać na dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj rybę i gotować, aż rumiane na dnie, 3 do 4 protokół. Kawałki i przenieść patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku najgrubszej części, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Łyżka sos curry na cztery talerze i top z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
12
Połączenie win: Wytrawny, ale chrupiący Riesling, z aromatycznymi cytrusami, jabłkami i tropikalnymi nutami nad dobrymi minerałami. Best in our pairing: Poet ' s Leap 2004 (Columbia Valley, WA; $22), V. Sattui off-dry Johannisberg 2004 (Napa Valley; $18) i Firestone 2004 (Central Coast, CA; $10).
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Mostki smakowe: odrobina cukru w Rieslingu pasuje do słodyczy i oswaja przyprawę w naczyniu. Niski poziom alkoholu i owocność również obniżają temperaturę. Słodycz w winie nadaje mu również masę-lepkość - dopasowaną do smaku mleka kokosowego. Dobry kwas, z drugiej strony, przecina to bogactwo, aby uzyskać efekt przepyszny (zwiotczałe wino byłoby płaskie). Cytrusowe i tropikalne nuty przypominają trawę cytrynową, limonkę, imbir i aromatyczne przyprawy w curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
RieslingRiesling
AlkoholAlkohol
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn