Ryba na parze z grzybami i makaronem
Ryba na parze z grzybami i makaronem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 434 kalorie, 38g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej canolan, miso, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ryba Gotowana Na Parze Z Szynką, Pieczarkami, Imbirem, Czosnkiem I Szalotkami, Cała Ryba Gotowana Na Parze, oraz Pieczarki Faszerowane Na Parze.
Instrukcje
W małej misce, przykryć makaron celofan z gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Odcedzić i pokroić na 4-calowe długości.
W innej małej misce, ubić miso, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier i bulion.
Grzyby rozsypać w talerzu ciasta głębokiego naczynia i ustawić rybę na wierzchu. Makaron ułożyć na rybie i polać sosem na wierzchu. Ustaw płytkę pie w koszu na parowiec lub głęboką patelnię wystarczająco dużą, aby ją pomieścić.
Dodaj 1 cal wody do parowca lub patelni i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i parować, aż ryba jest gotowane przez, o 15 protokół.
Przenieś talerz na trójnóg i rozproszyć z szalotki i kolendry.
Rozgrzać olej rzepakowy w małym rondlu, aż będzie bardzo gorąco.
Skropić gorący olej na makaron i ryby i podawać od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.