Ryż Basmati
Ryż Basmati może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati, Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, oraz Ryż Basmati.
Instrukcje
Ryż opłukać w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie czysta.
Dobrze spuścić na drobnoziarnistym sitku. Roztopić masło w 4-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, następnie dodać ryż i gotować, mieszając, 2 minuty. Wymieszać z wodą i solą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, przykryte, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Odstawić, pokryte i niezakłócone, 5 minut. Ryż puch delikatnie widelcem.
Ryż można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku. Podgrzać ryż, jego powierzchnia pokryta zwilżonym ręcznikiem papierowym, w durszlaku ustawionym na rondlu z wrzącą wodą, pod przykryciem, 5 do 10 minut.