Rustykalne zboża zbożowe
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo? Płatki zbożowe rustykalne mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 8 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 5 osób. Mieszanka masła, jabłek, orzechów pekan i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak prażone płatki zbożowe czteroziarniste, płatki zbożowe pięcioziarniste i smażone pączki pełnoziarniste z rustykalnej dyni.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki wody i jagód pszenicy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryj rondelek, zdejmij z ognia i odstaw do namoczenia jagód pszenicy na około 10 minut.
Rozpuść masło w 2-litrowym rondlu na małym ogniu; gotuj i mieszaj płatki owsiane, orzechy pekan i migdały na roztopionym maśle, aż będą złote i pachnące, około 5 minut. Ostrożnie wlej wrzącą wodę do mieszanki orzechów; dodać jagody pszenicy i suszone jabłka. Przykryj rondel i gotuj na małym ogniu, bez mieszania, aż jagody pszenicy będą miękkie, około 20 minut; wymieszać z cukrem, cynamonem i solą.