Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami

Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami
Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten deser ma 231 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Wystarczy mieszanka brązowego cukru, miodu, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny wynik spoonacular 17%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szarlotka Z Gotowanymi Suszonymi Wiśniami, Szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami, oraz Sałatka Frisée i jabłkowa z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować skórkę, włóż mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, cukier granulowany i sól do miski robota kuchennego i pulsuj 3 razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj masło i pulsuj około 12 razy, aż uzyskasz kamienistą konsystencję. W małej misce połącz maślankę i lodowatą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WodaWoda
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mieszaninę maślanki i wody i pulsuj 3 do 5 razy więcej, aby połączyć. Wklep ciasto do 4-calowej rundy i zawiń w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CiastoCiasto
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Umieść w zamrażarce na 10 minut lub zrób z wyprzedzeniem i wstaw do lodówki do 1 dnia.
6
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i przygotuj nadzienie. Jabłka wydrążyć i pokroić w plastry o średnicy 1/4 cala. W dużej misce wrzuć plasterki jabłka z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
7
Dodaj suszone wiśnie, a następnie posyp skrobią kukurydzianą, brązowym cukrem i cynamonem i mieszaj, aż jabłka będą równomiernie pokryte. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń schłodzone ciasto w duże koło o średnicy około 9 cali. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciasto na wałku do ciasta, przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Jeśli ciasto pęknie, załataj je palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Ułóż mieszankę jabłek w kopcu pośrodku ciasta, pozostawiając od 1 do 2 cali obramowania. Złóż obramowanie nad nadzieniem. Pokryje wypełnienie tylko częściowo i nie musi być równe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CiastoCiasto
10
Piecz ciasto w temperaturze 425 stopni F przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F, cały czas trzymając ciasto w piekarniku i piecz przez kolejne 40 minut, aż jabłka będą miękkie, a skórka będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
W małej misce wymieszaj miód i wrzącą wodę, aby uzyskać glazurę. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i posmaruj polewą miodową całą wierzch owoców i skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
OwoceOwoce
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
12
Przełóż na talerz, aby lekko ostygł.
13
Pokrój na 6 ćwiartek i podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling

Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to świetny wybór na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Zonin Prosecco z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Zonin Prosecco
Zonin Prosecco
Zdobywca Złotego Medalu: Międzynarodowy Konkurs win w Los Angeles 2014bardzo wyważony i atrakcyjny, z niezwykle delikatną nutą migdałów, która jest typowa dla Prosecco. Doskonały aperitif, można go również podawać przez cały posiłek - w tym deser-o ile potrawy nie są zbyt mocno aromatyzowane.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn