Rustykalna Morelowo-Brzoskwiniowa Crostata
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka masła, Skórka z cytryny, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rustykalna brzoskwiniowo-Jagodowa Crostata, Rustykalna Szarlotka Crostata, oraz Rustykalna Jagodowa Crostata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby makaron frolla: w misce robota kuchennego połączyć mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, sól i skórkę z cytryny. Puls 5 razy połączyć.
Dodać pokrojone w kostkę masło i pulsować, aż będzie wielkość grochu, o kolejne 5 impulsów.
W małej misce ubij razem jajko, żółtko, śmietanę i wanilię.
Dodaj do miski robota kuchennego z lodowatą wodą. Pulsuj, aż ciasto się połączy, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczkę, jeśli to konieczne. Ciasto podzielić na dwie części, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji górnej i dolnej-środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem. Wyjmij jeden kawałek ciasta z lodówki i rozwałkuj na lekko posypanej mąką powierzchni, aż stanie się kwadratem o wymiarach 9 na 9 cali. Złóż 1-calową granicę ze wszystkich stron, dzięki czemu tart około 8 na 8 cali.
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz proces z drugim kawałkiem ciasta. Blind piec skorupy przez 10 minut, a następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić lekko.
Umieść 1/2 szklanki dżemu na jednej crostacie i użyj noża lub pędzla do ciasta, aby rozłożyć dżem, aby wypełnić wnętrze tarty.
Na wierzchu ułóż plasterki brzoskwiń, tworząc dwa przylegające poziome rzędy.
Posypać 1 1/2 łyżeczki cukru. Powtórz z drugą crostatą.
Umyj brzegi crostaty jajkiem.
Piec crostatas aż skorupa jest złoty i owoce są miękkie, o 30 protokół.
Niech ostygnie całkowicie przed podaniem lub soki będą działać.