Rump z jagnięciny, nerki, przecier z szalotki i bób
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Zadek z jagnięciny, nerki, szalotka purée & bób spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 729 kalorii, 28g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnego bób, liść laurowy, gałka masła i jagnięce nerki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Crostini z purée grochowym, rukolą i bób, Ron Siegel ' s lamb Chops With Sunchoke Puree & Shallot Marmolade, oraz Kebaby jagnięce i ziemniaczane z miętowym bób dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij od czystej szalotki. Na dużej patelni roztopić masło na średnim ogniu i wymieszać z szalotkami i Zatoką. Doprawić solą i zmniejszyć ogień. Przykryć i pozostawić do potu i gotować bardzo delikatnie przez 40-50 minut, aż miękkie i półprzezroczyste. Powinny tworzyć dużo soków.
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wlać podwójną śmietanę i gotować przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny Krem
3
Wyjąć z ognia i użyć szczeliny łyżką umieścić szalotki w blenderze z wystarczającą ilością płynu, aby umożliwić im czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W razie potrzeby dodaj więcej płynu, ale powinieneś mieć gęstą konsystencję. Przepchnij przez sito, aby uzyskać gładszy wynik i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Aby ugotować jagnięcinę, podgrzać olej na patelni żaroodpornej do wysokiej temperatury, obficie przyprawić jagnięcinę i odłożyć tłuszcz i zabarwić. Obróć i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w zależności od tego, jak lubisz gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
7
Wyjmij i odpocznij w ciepłym miejscu.
8
Aby ugotować nerki, rozgrzej patelnię z masłem, aż delikatnie się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Dodać przyprawione nerki i pozostawić do koloru na 2-3 min z jednej strony bez potrząsania patelnią. Odwróć je i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć, przełożyć na sito i pozostawić nad miską, aby wszelkie różowe soki mogły się odsączyć. Trzymaj nerki w cieple i wyrzuć różowe soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Na bób, zrobić vinaigrette z octem z białego wina i oliwy z oliwek, dodając czosnek i pietruszkę. Wymieszać, dodać do bób, a następnie wlać dowolne soki mięsne z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Biały
Fasola Fava
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Aby podać, łyżką trochę szalotki czystej na talerzu, pokroić jagnięcinę dość grubo i ułożyć na wierzchu, a następnie umieścić 2 połówki nerek na wierzchu jagnięciny. Łyżka wokół niektórych z bób vinaigrette i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Fasola Fava
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala