Rumaki
Rumaki może być tylko przystawką, której szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 53 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, kasztany wodne, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rumaki, Rumaki Polinezyjskie, oraz Przystawki Rumaki.
Instrukcje
Pokroić wątróbki z kurczaka na 24 (mniej więcej 1/2 cala) kawałki. Wymieszać razem sos sojowy, imbir, brązowy cukier i curry.
Dodać wątróbki i kasztany wodne i wrzucić do herbu. Marynować, przykryte i schłodzone, 1 godzina.
Podczas marynowania wątroby wykałaczki moczyć w zimnej wodzie przez 1 godzinę.
Usunąć wątróbki i kasztany z marynaty i wyrzucić marynatę.
Umieścić 1 kawałek boczku na powierzchni roboczej i umieścić 1 kawałek wątroby i 1 kasztan w centrum. Boczek owinąć wątróbką i kasztanem i zabezpieczyć wykałaczką. Zrób jeszcze 23 rumaki w ten sam sposób.
Broil rumaki na stojaku patelni brojlerów 2 cale od ciepła, obracając raz, aż bekon jest chrupiący i wątróbki są gotowane, ale nadal lekko różowy wewnątrz (rozpakuj 1, aby sprawdzić doneness), 5 do 6 protokół.