Rumaki
Rumaki to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 24 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, curry, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Rumaki, Rumaki, oraz Rumaki Polinezyjskie.
Instrukcje
Pokroić wątróbki z kurczaka na 24 (mniej więcej 1/2 cala) kawałki. Wymieszać razem sos sojowy, imbir, brązowy cukier i curry.
Dodać wątróbki i kasztany wodne i wrzucić do herbu. Marynować, przykryte i schłodzone, 1 godzina.
Podczas marynowania wątroby wykałaczki moczyć w zimnej wodzie przez 1 godzinę.
Usunąć wątróbki i kasztany z marynaty i wyrzucić marynatę.
Umieścić 1 kawałek boczku na powierzchni roboczej i umieścić 1 kawałek wątroby i 1 kasztan w centrum. Boczek owinąć wątróbką i kasztanem i zabezpieczyć wykałaczką. Zrób jeszcze 23 rumaki w ten sam sposób.
Broil rumaki na stojaku patelni brojlerów 2 cale od ciepła, obracając raz, aż bekon jest chrupiący i wątróbki są gotowane, ale nadal lekko różowy wewnątrz (rozpakuj 1, aby sprawdzić doneness), 5 do 6 protokół.