Rugelach Trzy Sposoby
Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 71 kalorii, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz połówki orzechów pekan, polewaj chipsy czekoladowe, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Rugelach, Rugelach, oraz Rugelach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Margarynę, ser śmietankowy, mąkę i cukier cukierniczy umieścić w misce miksera lub robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze lub miksera stojącego z łopatką i wymieszać, aż ciasto się połączy. Można również wymieszać ciasto ręcznie drewnianą łyżką w dużej misce.
Podziel ciasto na pół i owinąć każdą kulkę w plastik i spłaszczyć. Zamrażać 1 1/2 godziny lub przez noc, a następnie wyjąć z zamrażarki pół godziny przed użyciem. Ciasto jest gotowe do zwijania, gdy można je delikatnie wcisnąć. Jeśli zrobi się zbyt miękki, włóż go z powrotem do zamrażarki, aby wzmocnić.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Aby rozwinąć rugelach, umieść duży arkusz pergaminu na blacie.
Posypać mąką na pergaminie, umieścić jeden z krążków ciasta na pergaminie, posypać ponownie mąką, a następnie top z drugim arkuszem pergaminu.
Toczenia na wierzchu pergaminu, rozwałkować ciasto do 13 x 10 cali. Obrać z powrotem góry pergamin raz lub dwa razy podczas walcowania i posypać trochę więcej mąki na ciasto.
Usuń górny pergamin, ale zarezerwuj do ponownego użycia. Ta porcja ciasta jest teraz gotowa do napełnienia jednym z trzech nadzień lub innym nadzieniem do wyboru.
Po napełnieniu ciasta, Złóż prawą i lewą stronę (krótkie boki) ciasta 1/2 cala w kierunku środka, aby utrzymać nadzienie w środku. Korzystając z pergaminu, aby ci pomóc, zwiń długą stronę od góry do siebie, pracując powoli i tocząc się tak mocno, jak to tylko możliwe.
Umieść pergamin, którego użyłeś na wierzchu ciasta podczas walcowania go do linii arkusza ciastek.
Umieść bochenek na blasze z szwem na dole i lekko spłaszczyć. Powtórz dla drugiego bochenka.
Piec przez 35 do 40 minut, lub do góry zaczyna brązowieć.
Ostudzić, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki. Można je zamrozić. Wolę zamrozić pieczone bochenki, a następnie pokroić je, gdy są gotowe do podania.
Roztopić czekoladowe chipsy na płycie kuchennej lub w kuchence mikrofalowej, często mieszając, aż czekolada będzie gładka.
Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Jeśli używasz orzechów pekan, umieść je w plastikowej torbie i zmiażdż wałkiem do ciasta.
Rozprowadzić masę czekoladową równomiernie na cieście aż do krawędzi, a następnie posypać kawałkami orzechów pekan.
Nadzienie morelowo-cynamonowe
Połowę dżemu morelowego lub konfitury rozłożyć równomiernie na cieście.
Połączyć cukier i cynamon w małej misce, a następnie posypać połowę na wierzchu dżemu.
Nadzienie pomarańczowo - sosnowe
Na ciasto rozprowadzić pomarańczową marmoladę i posypać orzeszkami piniowymi.
Przechowywać pokryte tworzywem sztucznym lub w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez pięć dni lub zamrażać do trzech miesięcy.
Przedruk za zgodą koszernego
Baker by Paula Shoyer, © 2010 Brandeis