Roztopione ciasta czekoladowe z sosem malinowym
Roztopione ciasta czekoladowe z sosem malinowym może być tylko deser szukasz. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1253 kalorii, 16G białka, oraz 91 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stopione ciasta czekoladowe z masywnym sosem malinowym, Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym, oraz Roztopione ciasta czekoladowe z sosem wiśniowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby zrobić ganache, rozpuść 4 uncje czekolady z ciężką śmietaną na podwójnym kotle. Wymieszać, aż będzie gładka i schłodzić, aż będzie wystarczająco jędrna, aby czerpać, o 30 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i masło 8 (7-uncja) ramekins. Zalać wnętrze 2 łyżkami cukru, upewniając się, aby wystukać nadmiar.
W średniej misce połącz pozostałą czekoladę z 1 szklanką masła nad podwójnym kotłem, aż się stopi, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej. W dużej misce ubić razem jajka, żółtka i pozostałą 1/2 szklanki cukru, aż blady, gruby i lekki. Przesiać mąkę na wierzchu, i złożyć w soli i ekstraktu migdałowego. Złóż schłodzoną mieszaninę czekolady aż do równomiernego połączenia. Podzielić równo między przygotowanymi ramekinami.
Za pomocą małej miarki lub łyżki stołowej uformować schłodzony ganache na 8 kulek.
Umieść 1 na środku każdego ramekina i lekko naciśnij, aby pokryć ciasto.
(Ciasta można przygotować do tego punktu, przykryć i trzymać w lodówce przez kilka godzin, aż będą gotowe do pieczenia.) Ułożyć ramekiny na blasze do pieczenia i piec, aż szczyty wyglądają zestaw, o 10 do 12 protokół.
Wyjmij z piekarnika i ostrożnie odwróć ramekiny na talerze do serwowania.
Udekoruj sosem malinowym i zarezerwowanymi malinami i podawaj natychmiast.
Zarezerwuj 8 malin do dekoracji. Pozostałe maliny rozgnieść przez drobno oczkowane sito do małej miseczki. Wyrzucić nasiona.
Dodaj 2 łyżki drobnego cukru i Kirsch i ubijaj, aż cukier się rozpuści.