Rozmaryn puree słodkie ziemniaki z szalotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj rozmaryn puree słodkie ziemniaki z szalotką spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotkę, brązowy cukier, grubą sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree ziemniaczane z szalotką, Puree ziemniaczane z chrupiącą szalotką, oraz Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 4 łyżeczki oleju na średniej patelni na małym ogniu.
Dodaj szalotki na patelni, i gotować przez 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Posypać cukrem; gotować 20 minut lub aż szalotka będzie złoty, mieszając od czasu do czasu.
Ziemniaki umieścić w średnim rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 8 minut lub do miękkości.
Umieść ziemniaki w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będą gładkie.
Dodać rozmaryn, sól i pieprz; ubijać do wymieszania. Łyżka do miski; top z szalotki, i skropić pozostałą 1 1/2 łyżeczki oleju.