Rozmaryn-okruchy polędwiczki wołowej z pancettą-pieczone pomidory

Rozmaryn-okruchy polędwica wołowa z pancettą-pieczone pomidory może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 3529 kalorii, 157g białka, oraz 313g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 25,07 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, ząbki czosnku, panko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Rozmaryn-okruchy polędwiczki wołowej z pancettą-pieczone pomidory, Polędwica wołowa pieczona na patelni z rozmarynem i czosnkiem, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem rozmarynowym, czekoladowym i winnym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 260° ze stojakiem w środku.
Wykonaj głębokie cięcie w górnej części polędwicy, około 4 cali od końca ogona, aby ułatwić złożenie końca ogona pod pieczeniem, aby nadać mięsu bardziej jednolitą grubość. Krawat pieczony w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym.
Gotować pancetta w dużym blasze do pieczenia w piekarniku, mieszając raz, aż tłuszcz jest renderowany i pancetta jest chrupiące, 4 do 8 protokół.
Przenieść pancetta z rowkiem łyżką do miski.
Dodać pomidory i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na tłuszcz w blasze do pieczenia i wymieszać, następnie piec w piekarniku 15 minut.
Wymieszać z czosnkiem i oliwkami i smażyć, aż pomidory rozpadają się i rumiane w plastrach, 2 do 4 protokół.
Wyjąć arkusz z piekarnika, następnie dodać pancetta i 1/2 szklanki wody, skrobanie brązowych bitów.
Niższa temperatura piekarnika do 177°.
W misce wymieszać bułkę tartą, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wymieszać razem musztardę i rozmaryn w małej misce.
Polędwiczki osuszyć i posypać 1 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu, wcierając w mięso.
Ustawić patelnię na 2 palnikach, następnie dodać pozostałe 3 łyżki oleju i podgrzać na średnim ogniu, aż się połysk. Brązowa polędwica ze wszystkich stron, około 10 minut.
Rozprowadzić górną i górną część boków mieszaniną musztardy, a następnie posypać równomiernie bułką tartą. Poklepać lekko, aby się trzymać.
Pieczone polędwiczki, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do środka najgrubszej części rejestry mięsa 120 ° F,30 do 40 minut.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 54° dla średnio rzadkich).
Ustaw patelnię na 2 palniki i dodaj pozostałą 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując brązowe kawałki, a następnie wymieszać mieszankę pomidorową i pietruszkę.
Pokroić polędwicę w plastry o grubości 1/2 cala, odrzucając Sznurek i podawać z mieszaniną pomidorową.
* Całe polędwiczki mogą występować w różnych etapach przycinania, szczególnie te z dużych sklepów. Niektórzy nadal mają przymocowany łańcuch-długi, cienki, luźny mięsień zwisający z jednej strony polędwicy-który będziesz chciał usunąć i zapisać na coś takiego jak kebaby. (Albo poproś rzeźnika, aby czynił honory, albo zrób to sam.) Niezależnie od tego, czy polędwica jest przycięta (aka obrana), czy nie, upewnij się, że na zewnątrz nie ma tłuszczu lub srebrnej skóry. Jeśli jest, usuń go ostrym nożem.* Mieszankę pomidorową można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury.