Rozkosz Buddy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wegetariański sos ostrygowy, cukier, wrzącą gorącą wodę plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy (Jai), oraz Rozkosz Buddy.
Instrukcje
1
Grzyby namoczyć w 5 filiżanek wrzącej wody w misce, utrzymując je w zanurzeniu z małym talerzem i odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną i ostygną na tyle, aby obsłużyć, około 30 minut. Wycisnąć nadmiar płynu z kapsli z powrotem do miski i zapas płynu, a następnie wyciąć i wyrzucić łodygi z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Pokrój nasadki na 1-calowe kliny.
3
Podczas gdy grzyby namaczają, ostrożnie rozbij skórki z fasoli na pół w poprzek, a następnie ponownie podziel każdą porcję w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Grzyby
4
Przenieść do miski, a następnie dodać wystarczająco dużo wrzącej gorącej wody, aby przykryć i moczyć, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Jeśli używasz świeżego bambusa, przycinaj DNA pędów, a następnie o połowę pędy wzdłuż ostrym ciężkim nożem. Ściągnij i wyrzuć liście z pędów, a następnie usuń wszelkie przebarwienia ostrym nożem do parkowania (nie martw się o naturalny przerywany wzór wzdłuż podstawy pędów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Przykryć świeży lub mrożony bambus zimną wodą przez 1 cal w rondlu 2-quart i doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty, następnie odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą. Powtórz gotowanie i płukanie, a następnie ułóż połówki bambusa, pokrój boki w dół, na desce do krojenia i pokrój bambus wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Durszlak
Patelnia Z Sosem
7
Makaron moczyć w zimnej wodzie do przykrycia, aż zmięknie, około 5 minut, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Cukierki Peachie-o
8
Skórki fasoli osuszyć w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć do sucha i pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
9
Połówki tofu wzdłuż, a następnie pokroić każdą połowę w poprzek na 1/2-calowe grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku o szerokości od 5 do 6 litrów na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodać imbir i czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
12
Dodać grzyby, Skórki fasoli twaróg, bambus, i orzechy ginkgo i gotować, mieszając, 2 protokół. Wymieszać z sosem ostrygowym, sosem sojowym, winem ryżowym i cukrem i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Ostrygowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Grzyby
Wino Ryżowe
Sos Sojowy
Cukier
Orzechy
13
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i zagotuj. Delikatnie wymieszaj tofu i kiełki soi, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 15 minut. Delikatnie wymieszać makaron i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Makarony
Kiełki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Dodać serca rzymskie (garnek będzie pełny) i włączyć do herbu, a następnie dusić, pod przykryciem, aż rzymska będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
* Grzyby, skórki z fasoli i makaron można namoczyć (ale nie osuszyć) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do namaczania osobno, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Grzyby
Makarony
2
Przed użyciem spuścić (rezerwowy płyn do namaczania grzybów).* Pędy bambusa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie pokroić i schłodzić w zimnej wodzie, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy Bambusa
Grzyby
Woda
3
Spuścić przed użyciem.* Rozkosz Buddy, bez romaine, może być wykonany 2 godziny wcześniej i przechowywany w temperaturze pokojowej, odkryty. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować przepis.