Rozjaśniony kurczak i bakłażan parmezan
Przepis rozjaśniony kurczak i bakłażan parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na $2.7 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 46g białka, oraz 12g tłuszczu. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz częściowo odtłuszczone ser mozzarella, kotlety z kurczaka, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Rozjaśnione Bakłażany Parmezan, Rozjaśniony Łatwy Kurczak Parmezan, oraz Rozjaśniony bakłażan (bakłażan) Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Mgła po obu stronach plasterków bakłażana z nieprzywierającym sprayem do gotowania i posypać obie strony włoską przyprawą, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia i pieczenia, aż rumiane i przetargu, obracając raz, o 6 protokół. Odstawić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Tymczasem połączyć mąkę i cayenne w płytkim naczyniu.
W drugim naczyniu połączyć białka i 1 łyżeczkę wody.
Połącz płatki i parmezan w trzecim daniu. Pracując z 1 kawałkiem kurczaka na raz, posmaruj mąką i dotknij nadmiaru. Zalać białkami, a następnie umieścić w mieszance zbóż i naciśnij, aż dobrze pokryte z obu stron. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Mgiełka duża patelnia nonstick z nieprzywierającym sprayem do gotowania i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 oleju, a następnie 2 kawałki powlekanego kurczaka. Gotować, obracając raz, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 5 mintues.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali pokrytego nieprzywierającym sprayem do gotowania i powtórz z pozostałym olejem i kurczakiem.
Umieść 2 plastry bakłażana na każdym kotle z kurczaka i wyrównaj z pomidorami i serem. Powrót do piekarnika i piec, aż ser topi się i lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
Posypać natką pietruszki i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.