Rozdrobnione Panuchy wieprzowo-fasolowe z marynowanym Habanero i cebulą (Cochinita Pibil)

Rozdrobnione Panuchy wieprzowo-fasolowe z marynowanym Habanero i cebulą (Cochinita Pibil)
Rozdrobnione Panuchos wieprzowe i fasolowe z marynowanym Habanero i cebulą (Cochinita Pibil) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 10. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka wieprzowego tyłka, sok z limonki, sok ananasowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cochinita Pibil Moloty cielęce z marynowaną cebulą, Cochinita Pibil (Puerco Pibil), oraz Pieczony koper włoski z cebulą Habañero-limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać olej roślinny w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące i lekko zmięknie, o 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj pastę achiote i dobrze wymieszać, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
5
Dodać sok pomarańczowy i ananasowy i doprowadzić do wrzenia. Gdy się zagotuje, wyłącz ciepło i ostrożnie przenieś do blendera. Super. Przetworzyć mieszaninę, aż będzie gładka, około 2 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Tyłek wieprzowy posypać mocno solą i pieprzem ze wszystkich stron. Ułóż skórki pomarańczowe na dnie powolnej kuchenki, skórki do góry (dodaje to więcej smaku wieprzowinie i zapewnia, że mięso nie wyschnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Boston ButtBoston Butt
PomarańczowyPomarańczowy
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
7
Na pomarańczach ułożyć Tyłek wieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston ButtBoston Butt
PomarańczowyPomarańczowy
8
Wlać puree z achiote do wolnej kuchenki. Przykryć powolną kuchenkę i włączyć na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
9
Niech gotować, aż wieprzowina będzie miękka i gotowa do rozdrobnienia, o 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
10
Wyłącz wolną kuchenkę i usuń pomarańcze z garnka i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
GarnekGarnek
11
Niech wieprzowina ostygnie lekko przed rozdrobnieniem. Używając dwóch widelców lub czystymi rękami, rozdrobnij wieprzowinę. Powrót rozdrobnione mięso do powolnej kuchence wypełnione sosem i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
1
W małej misce wymieszaj chiles habanero, sok z limonki, oliwę z oliwek, oregano i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Habanero ChiliHabanero Chili
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dobrze wymieszać, aby włączyć.
3
Odstawić na co najmniej 20 minut. Można je wykonać 1 dzień wcześniej.
1
W średniej misce wymieszać czerwoną cebulę, sok z limonki, oliwę z oliwek, regano i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dobrze wymieszać, aby włączyć.
3
Odstawić na 30 minut. Można je wykonać 1 dzień wcześniej.
4
W przypadku tortilli smażonych z czarną fasolą (panuchos): za pomocą okrągłego foremki do ciastek o średnicy 5 cali Wytnij mniejszą tortillę z każdej tortilli. Zachowaj resztki do robienia chilaquiles, zupy tortilla itp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa TortillaZupa Tortilla
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
5
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w średniej patelni saute na średnim ogniu. Następnie dodaj fasolę do ogrzania i zmiękczenia, około 5 minut, ciągle mieszając, aby uniknąć poparzenia. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwujcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W dużej patelni saute, podgrzać pozostałe 1/2 szklanki oleju roślinnego do 350 stopni F. podczas gdy olej jest ogrzewanie, tworzą panuchos. Zacznij od rozłożenia 1 łyżki rozgrzanej fasoli na powierzchni tortilli. Ułóż drugą tortillę nad nią, naciskając na krawędzie, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Usuń nadmiar fasoli z boku panucho. Pracując partiami, smażyć panuchos na złoty kolor, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
8
Wyjąć z patelni i osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Aby służyć: Top każdego panucho z około 1/3 szklanki Cochinita pibil. Top z marynowanej czerwonej cebuli i habaneros, w razie potrzeby. Weź gryza, zdychaj i idź do nieba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Habanero ChiliHabanero Chili

Składniki

2(zima)pasta achiotepasta achiote23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaczarna fasola refriedczarna fasola refried5Habanero chiles, łodygi, nasiona i drobno posiekaneHabanero chiles, łodygi, nasiona i drobno posiekane20tortille kukurydzianetortille kukurydziane4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2limonki, soczystelimonki, soczyste1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z limonki (ok. 5 limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (ok. 5 limonek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy z 6 pomarańczy, Skórki zarezerwowaneświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy z 6 pomarańczy, Skórki zarezerwowane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokruszone suszone oreganopokruszone suszone oregano11 funt cukinii,pokruszone suszone oreganopokruszone suszone oregano796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron1kilogramypupa wieprzowa pokrojona w kostkę 3-calowąpupa wieprzowa pokrojona w kostkę 3-calową1czerwona cebula, poćwiartowana i pokrojona w paski 1-caloweczerwona cebula, poćwiartowana i pokrojona w paski 1-calowe1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkii 2 łyżki oleju roślinnegoi 2 łyżki oleju roślinnego2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1biała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Magazyn