Rozdrobniona Sałatka Tex-Mex z kremowym dressingiem limonkowym
Przepis rozdrobniona Sałatka Tex-Mex z kremowym dressingiem limonkowym może być wykonana w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,16 USD za porcję. To danie główne ma 633 kalorii, 25g białka, oraz 36g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 2520 fanów. Jeśli masz pod ręką czosnek, jajko, świeżo liście kolendry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 90%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mason Jar Tex Mex Quinoa & Tangy Cilantro Lime Creamy Dressing, Mason Jar Tex Mex Quinoa & Tangy Cilantro Lime Creamy Dressing, oraz Sałatka z posiekanego kurczaka Tex-Mex z dressingiem z kolendry i limonki.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: szklany blender do naczyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. nasmaruj szklaną patelnię o wymiarach 8 na 8 cali masłem. Wymieszaj mieszankę chleba kukurydzianego z jajkiem i mlekiem. Równomiernie rozprowadzić na przygotowanej patelni i piec na środkowym stojaku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cornbread Mix
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (około
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Wyjmij z piekarnika i ostudź na patelni przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wyjmij z patelni, aby całkowicie ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wymieszaj fasolę z sazonem i dopraw solą i pieprzem. Wrzuć salsę z pomidorami. Gotowy do podania pokrój chleb kukurydziany na 1/2-calowe grzanki. Wrzuć sałatę z 3/4 szklanki dressingu. W przezroczystym drobnym naczyniu ułóż sałatkę Tex-Mex, zaczynając od czarnej fasoli, a następnie sera Monterey Jack, mieszanki salsy pomidorowej, sera Cheddar, ubranej romaine i posyp grzankami z chleba kukurydzianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Grzanki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Zęby Przyrodzenia
Sazon Completa
7
Podawaj pozostały sos z boku.
8
Zmiksuj wszystkie składniki oprócz oliwy z oliwek, aż będą gładkie. Podczas pracy maszyny powoli mżawka w oleju, aż włączone. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Brick & Mortar Manchester Ridge Vineyard Chardonnay. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Cegła I Zaprawa Manchester Ridge Vineyard Chardonnay