Rosół Śródziemnomorski
Rosół śródziemnomorski może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1325 kalorii, 90g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, łodygi selera, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Rosół Śródziemnomorski, Śródziemnomorska Zupa Z Kurczaka, Fasoli I Makaronu, oraz Surowa zupa śródziemnomorska.
Instrukcje
Kurczaka opłucz wewnątrz i na zewnątrz i osusz papierowymi ręcznikami.
Umieść kurczaka w dużym garnku.
Pokrój 3 marchewki i 2 łodygi selera na 1-calowe kawałki. Ćwiartka cebuli.
Dodaj pokrojone warzywa do garnka z solą, pieprzem i wystarczającą ilością zimnej wody do przykrycia (około 8 filiżanek). Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odtłuszczając pianę, która wznosi się na górę, aż kurczak zostanie ugotowany, około 30 minut.
Przełożyć kurczaka do miski i ostudzić. Odcedzić bulion, odrzucając warzywa. Powrót bulionu do garnka. Cienko pokroić Pozostałe marchewki i seler.
Dodaj je do bulionu i dusić do miękkości, o 10 protokół. Podczas gotowania zupy gotuj kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do kuskusu dodać oliwki i natkę pietruszki i podzielić na miseczki. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso i dodać je do zupy. Wymieszać z ciecierzycą. Kadzi zupę nad kuskusem.
Podawać z cytrynowymi klinami.