Rosół z kulkami Macy
Rosół z kulkami Macy to bezmleczne zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajka, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wiosenny rosół z kulkami Macy, Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, oraz Perskie "Kulki Macy" z ciecierzycą i kurczakiem (Gondi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem jajka i 1/2 szklanki wywaru. (Jeśli wolisz bardzo lekkie kulki Macy, oddzielić jajka i ubić żółtka z wywarem. Białka ubić na sztywno i złożyć po dodaniu Macy.)
Wymieszać cebulę, tłuszcz, sól i pieprz.
Dodać macę; ciasto powinno być dość wilgotne, ledwo wystarczająco sztywne, aby zrobić kulki. Jeśli jest zbyt wilgotny, dodaj trochę więcej posiłku.
Przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce przez godzinę lub przez noc. Gdy będziesz gotowy do gotowania, umieść duży garnek osolonej wody do zagotowania. (Możesz również gotować kulki Macy bezpośrednio w magazynie, ale użyj większej ilości zapasów; kulki pochłaniają dużo płynu.) Za pomocą mokrych rąk uformuj mieszaninę w małe kulki o średnicy około 1 cala. W międzyczasie ugotuj marchewkę w 5 1/2 szklanki wywaru.
Włączyć ciepło pod wrzącą wodą do średnio-niskie i gotować kulki, aż rozszerzone i ustawić, o 30 protokół. Ułóż je w miseczkach do zupy i zalej bulionem i marchewką, a następnie udekoruj dużą ilością pietruszki.
Przedruk za zgodą jak gotować wszystko przez Marka Bittmana. © 2008 Wiley