Roly-Poly bread & butter pud
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka z przepisami, Roly-Poly bread & butter pud może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. 493 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bardzo masła, nasiona zeskrobane z 1 wanilii, un bochenek chleba, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Apple Roly Poly, Roly-Poly Santas, oraz Dżem roly-poly.
Instrukcje
Masło Głębokie 2-litrowe naczynie do pieczenia. Polać na pół dżemu i rozłożyć na podstawie naczynia. Przycinaj skórki i zaokrąglony wierzch z bochenka, aby pozostawić prostokątny blok chleba.
Pokroić w 4 grube kromki chleba. Skropić skórki i pozostawić chleb na okruchy i zamrozić na później.
Masło rozprowadzić po jednej stronie każdej kromki chleba. Odwróć plastry i rozłóż nie-maślane boki z pozostałym dżemem.
Zwiń plastry z krótkich boków, dżem-strona do wewnątrz, aby zrobić 4 tłuste bułki Szwajcarskie. Zmniejsz każdy o połowę, aby skończyć z 8 krótkimi, kutymi rolkami szwajcarskimi. Zgnieść te ciasno do naczynia do pieczenia, Wyciąć Boki do góry, więc można zobaczyć 8 zawirowań dżem.
Jajka, śmietanę i mleko ubić, następnie przesiać do dzbanka z cukrem i wanilią. Dobrze wymieszać, a następnie ostrożnie wlać na wiry chlebowe, które być może trzeba będzie zrobić to etapami, pozwalając, aby krem namoczył się kawałek po kawałku.
Pozostawić naczynie w temperaturze pokojowej przez 30 minut, aby krem nadal nasiąkał.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Na budyniu rozsypać jeszcze trochę cukru, następnie piec przez 1 godz.-1 godz. 15 min., aż wierzch będzie złoty i krem delikatnie się ułoży. Ostudzić przez 5 minut, następnie podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Pudding w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "