Rolady Z Boczkiem Z Kurczaka
Rolady z boczkiem z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 36g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Simply Recipes ma 2235 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, bekon, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rolady Z Kurczaka Pesto, Rolady Z Kurczaka Antipasto, oraz Roladki Z Kurczaka Buffalo.
Instrukcje
Gotować boczek: praca w partiach, gotować boczek na średnim ogniu w żaroodpornej patelni o grubym dnie, aż lekko rumiane, ale nie chrupiące (jeszcze elastyczny).
Ugotowany boczek wyjąć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz.
Gotować szalotki: obniżyć ogień do niskiego i dodać szalotki do patelni z wytopionym tłuszczem boczku. Gotować na małym ogniu, aż zmiękną. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć gotowane szalotki do miski, pozostawiając pozostały tłuszcz na patelni.
Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami folii z tworzywa sztucznego i użyj młotka lub pounder mięsa (lub wałka do ciasta), aby Funt piersi kurczaka cienkie, do równej grubości około 1/8 cala.
Piersi kurczaka posypać pieprzem cytrynowym (lub zwykłym mielonym czarnym pieprzem z odrobiną skórki cytrynowej) i solą.
2-3 plastry boczku układamy wzdłuż na środku każdej piersi kurczaka.
Posypać szalotką i startym parmezanem.
Zwiń każdą pierś kurczaka jak cygaro, używając plastikowej folii, która pomoże Ci dokręcić rolkę, i wsuń końce, aby utrzymać nadzienie.
Zdjąć folię. Użyj wykałaczek, aby utrzymać krawędzie rolady z kurczaka razem.
Rulony ze wszystkich stron obrusimy, a następnie gotujemy w piekarniku: Rozgrzej piekarnik do 149°.
Dodaj łyżkę oliwy z oliwek do tłuszczu na patelni i podgrzać na średniej wysokości. Gdy patelnia jest gorąca, dodać rolady z kurczaka na patelnię i brązowy ze wszystkich stron.
Przenieść patelnię do piekarnika 149° i gotować, aż rolady są gotowane przez, o 20 protokół.
Namiot z folią, aby ogrzać: gdy rolady z kurczaka są gotowane, wyjąć je z piekarnika na talerz, namiot z folią aluminiową, aby ogrzać.
Zauważ, że patelnia jest bardzo gorąca! Trzymaj uchwyt na garnek przykryty uchwytem po powrocie do pieca. (W tym momencie, za każdym razem, gdy wyciągam garnek z gorącego piekarnika, chłodzę uchwyty kostkami lodu, aby ktoś nie przypadkowo próbował podnieść patelni niechronionymi rękami.)
Wylej nadmiar tłuszczu z patelni(nie do odpływu, bo zatkasz odpływ).
Wlać wino do gorącej patelni do deglaze patelni.
Podgrzej na średnim ogniu i użyj metalowej szpatułki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki. Gotować wino w dół, aż zmniejszy się tylko do łyżki stołowej.
Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu.
Dodać mielony czosnek do patelni i zawirować w maśle. Gotować przez minutę, następnie dodać mąkę i gotować, mieszając, jeszcze przez minutę.
Dodać bulion i śmietanę do zasmażki i ubić. Dusić, ubijając, przez dwie minuty.
Wlać sos przez sito do rondla i utrzymać ciepło na kuchence.
Usuń wykałaczki, które trzymały rolady razem.
Rolady pokroić w plastry grubości 1/2 cala. Aby podać, umieścić trochę sosu na każdym talerzu i top z plastrami rolady.