Roladki Ze Słodkich Ziemniaków
Słodkie bułeczki ziemniaczane to bezmleczne przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz aktywne drożdże, przecier ze słodkich ziemniaków, margarynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako chleb. 211 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to {Sweet Chili} Pieczone Sajgonki Ze Słodkich Ziemniaków, Roladki Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Roladki Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże, ciepłą wodę i 1 łyżkę cukru w misce do mieszania.
Dodaj pozostały cukier, słodkie ziemniaki, masło lub margarynę, sól i lekko ubite jajka. Wymieszać, aby dobrze wymieszać. Wymieszać w 3 szklankach mąki. Obracać się na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść 2 do 3 minut, dodając tylko tyle pozostałej mąki, aby zapobiec przywieraniu. Nie ugniataj zbyt mocno; gdy jest gładki, uformuj kulkę.
Umieść w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć i niech podnieść o 1 godzinę lub dłużej.
Dziurkować i pozostawić ciasto na 2 minuty. Podziel na 16 do 20 kulek i umieść na nasmarowanej blasze lub na patelni o wymiarach 9x13 cali. Pozostawić do wzrostu aż do podwojenia.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 12 do 20 minut.