Roladki z wołowiny i kapusty
Beef Cabbage Roll-Ups to danie bezglutenowe, bezmleczne, wegetariańskie lacto ovo i pełne 30 hor d'oeuvre. Ten przepis daje 6 porcji po 140 kalorii , 6 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 85 centów za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką seler, sos pomidorowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 70% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chicken Roll-Ups With Feta Cheese and Arugula , Curried Chicken Roll-Ups i Eggplant Parmesan Roll-Ups .
Instrukcje
Gotuj kapustę we wrzącej wodzie, aż liście zaczną odchodzić od główki.
Odetnij grubą żyłkę u dołu 12 dużych liści, wykonując nacięcie w kształcie litery V; odłóż na bok. (Resztę kapusty wstaw do lodówki do innego wykorzystania.)
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, marchewkę, seler, zieloną paprykę, cebulę, jajka, czosnek, sól i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszance; dobrze wymieszaj.
Uformuj 12 kawałków drewna.
Połóż jeden klocek na każdym liściu kapusty; nałóż na siebie odcięte końce liścia. Złóż boki, zaczynając od odciętego końca.
Zwiń całkowicie, aby zamknąć nadzienie. Zabezpiecz wykałaczką.
Umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Polej roladki sosem pomidorowym.
Posyp bazylią i pietruszką. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, a kapusta będzie miękka.