Roladki Z Kurczaka Po Marokańsku
Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 122 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, jajka, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roladki Z Kurczaka Divan Phyllo, Buffalo Chicken Phyllo Rolls, oraz Buffalo Chicken Phyllo Rolls.
Instrukcje
Gotować cebulę w oleju wraz z solą, kminek, imbir, kurkuma, pieprz, i kolendra w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj kurczaka, bulion, wodę i laskę cynamonu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, obracając kurczaka raz, aż mięso będzie bardzo miękkie, łącznie około 45 minut.
Przełożyć kurczaka szczypcami do miski, rezerwując płyn do gotowania.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozdrobnić kurczaka, odrzucając skórę i kości, i przenieść do dużej miski.
Przenieść płyn do gotowania do szklanej miarki 2 szklanki (nie czyścić rondla) i odstawić na 1 minutę, a następnie odtłuścić tłuszcz i wyrzucić laskę cynamonu. Powrót płynu do rondla i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, odkryte, aż zredukowane do około 1/4 szklanki (płyn będzie wyglądać jak glazury w dnie patelni), o 8 protokół, następnie mieszać do rozdrobnionego kurczaka wraz z migdałami.
Rezerwa 2 łyżki ubitego jajka w filiżance do mycia jaj. Lekko sezonować Pozostałe jajko z solą i pieprzem, następnie gotować w 1/2 łyżka masła w 8-do 10-calowy nonstick patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż tylko ustawić, ale nadal lekko miękkie. Wymieszaj jajecznicę z nadzieniem.
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść 1 arkusz phyllo na powierzchni roboczej, utrzymując pozostałą phyllo pokrytą nakładającymi się arkuszami folii i wilgotnym ręcznikiem kuchennym, i szczotkuj obficie roztopionym masłem. Równomiernie przesiać 1/4 łyżeczki cynamonu na maślanej filo za pomocą Sitka o drobnych oczkach, a następnie top z innym arkuszem Filo i obficie szczotkować masłem.
Połówki maślanej phyllo stos w poprzek, a następnie ułóż 1 połowę z długim bokiem najbliżej Ciebie.
Rozłóż 1/4 szklanki kurczaka wypełniając wąskim paskiem wzdłuż krawędzi, a następnie zwinąć wypełnienie szczelnie w filo, pozostawiając końce otwarte.
Przenieść rolkę, szew od strony w dół, do deski do krojenia ustawionej wewnątrz patelni do pieczenia (aby pomóc zawierać nasiona gorczycy podczas posypywania). Wykonaj kolejną rolkę z pozostałą połową stosu. Dodać 6 Więcej rolek w ten sam sposób, przenosząc do deski do krojenia.
Lekko posmarować wierzch rolek umyć jajkiem i natychmiast posypać ziarnami gorczycy, naciskając lekko na nasiona, aby pomóc przylegać.
Wytnij każdą rolkę w poprzek na 4 kawałki i ułóż kawałki 1 cala od siebie na 2 blachach do pieczenia.
Piec, przełączając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż phyllo będzie złotobrązowe, w sumie około 12 minut.
Rolki przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły.
Rolki mogą być składane (ale nie powlekane ani cięte)1 dzień wcześniej i schładzane, pokryte.
Rolki mogą być składane i cięte (ale nie powlekane lub pieczone)2 tygodnie wcześniej i mrożone, dobrze owinięte w folię. Posmarować zamrożone bułki, następnie piec (nie rozmrażać) w rozgrzanym piekarniku 177° około 20 minut.