Grillowane krewetki i Pitas z Puree z ciecierzycy
Grillowane krewetki i Pitas z puree z ciecierzycy to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 40g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, świeżo mielonego pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Za ' atar-potarty dorsz z pikantnym Puree z ciecierzycy i grillowaną cukinią, Puree z białej fasoli - tahini z tostami, oraz Grillowane krewetki Crostino z puree z sera koziego Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Nawlecz krewetki na cztery szaszłyki.
Umyć krewetki z 2 łyżki oleju; posypać oregano, 1/4 łyżeczka soli, i pieprz.
W średnim rondlu podgrzać 5 łyżek oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodać ciecierzycę, wodę i pozostałe 3/4 łyżeczki soli i ciepła, aż do ogrzania. Masą ziemniaczaną rozgnieść ciecierzycę. Wymieszać 1 łyżkę soku z cytryny i natkę pietruszki. Przykryj, aby się ogrzać.
Grill lub dusić krewetki, obracając raz, aż po prostu zrobić, o 4 minut w ogóle. W międzyczasie obie strony każdej pity posmarować masłem i grillem lub broilem, obracając raz, do złotego koloru, w sumie około 4 minut.
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubijamy pozostałe 2 łyżki oleju i soku z cytryny. Usypać ciecierzycę na talerzach. Na górze szaszłyki z krewetkami i otoczone kwaterami pita.
Krewetki i ciecierzycę zalać olejem cytrynowym.
Rekomendacja wina: składniki tutaj praktycznie wymagają cytrusowych i ziołowych smaków sauvignon blanc. Wersja z Kalifornii będzie nieco bardziej miękka niż klasyczne francuskie Sancerre czy Pouilly-FUM, ale w tym przypadku unikaj win oznaczonych Fum Blanc. Choć również wykonane z sauvignon blanc, wydają się być bardziej dębowe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.