Roladki Z Kapusty Wołowej
Roladki z kapustą wołową mogą być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 2,71 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 26 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonej wołowiny, mielonego cynamonu, brązowego cukru i tymianku. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zapiekanka z kapustą i wołowiną (leniwe bułeczki) – bez nabiału, Zapiekanka z kapustą i wołowiną (leniwe bułeczki) – bez nabiału i Zapiekanka z kapustą i wołowiną (leniwe bułeczki) – bez nabiału .
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie gotuj kapustę we wrzącej wodzie, aż zewnętrzne liście będą łatwo odchodzić od główki. Odłóż 8 dużych liści na bułki. Pozostałą kapustę przechowuj w lodówce do innego użytku.
Wytnij grubą żyłkę od spodu każdego zarezerwowanego liścia, wykonując nacięcie w kształcie litery V.
Na małej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż cebulę do miękkości. W dużej misce wymieszaj ryż, cebulę, białka jaj, porzeczki, orzeszki piniowe, sok z cytryny, oregano, pieprz, sól i cynamon. Rozdrobnij wołowinę na mieszaninie i dobrze wymieszaj.
Na każdym liściu kapusty umieść około 1/3 szklanki mieszanki wołowej. Złożyć po bokach, zaczynając od obciętego końca.
Zwinąć całkowicie tak, aby zamknąć nadzienie.
Umieścić szwem w dół w odległości 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Połącz sos pomidorowy, brązowy cukier i tymianek; polać bułki.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do momentu, aż kapusta będzie miękka, a termometr do mięsa wskaże 160°. Odkryć; pieczemy 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.