Roladki daktylowo-orzechowe z greckim jogurtem i miodem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich,więc spróbuj daktyli i Walnut phyllo Rolls z greckim jogurtem i miodem. Jedna porcja zawiera 1231 kalorii, 27g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy włoskie, masło, grecki jogurt pełnotłusty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Roladki daktylowo-orzechowe z greckim jogurtem i miodem, Filiżanki Z Jogurtem Greckim, Świeżymi Brzoskwiniami I Miodem, oraz Jogurt grecki z miodem/figą/Daktylem.
Instrukcje
Połącz daktyle, orzechy włoskie, 3 łyżki miodu, skórkę pomarańczową i kardamon w procesorze. Zmiksować do momentu, aż utworzy się pasta.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem. Jeśli używasz 17 arkuszy phyllo 1/2 x 12 1/2 cala, umieść stos 8 arkuszy phyllo na powierzchni roboczej. Połów stosu w poprzek, tworząc 16 arkuszy, każdy 12 1 / 2x8 3/4 cala; ułóż w 1 stosie. Lub jeśli używasz 13 arkuszy phyllo 1/2 x 8 1/2 cala, układaj 16 arkuszy na powierzchni roboczej. Przykryj stos phyllo folią, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Usuń 1 arkusz phyllo ze stosu i umieść na powierzchni roboczej; pędzel roztopionym masłem. Wierzch z drugim arkuszem; pędzel z masłem. Zaczynając 1 cal od krawędzi na krótkim końcu phyllo, łyżka 3 łyżki mieszanki daty w dollops w rzędzie równolegle do krawędzi. Data formy mieszaniny do dziennika, pozostawiając 1/2-calowy granicy na krawędziach phyllo.
Roll up data Zaloguj się Fillo, załączając napełnianie i formowanie rolki (wypełnienie zostanie odsłonięte na końcach).
Przełożyć na blachę do pieczenia; posmarować masłem. Powtórz z pozostałą mieszanką phyllo, masłem i daktylem.
Piec na złoty kolor, około 23 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Łyżka jogurtu do małej miseczki (lub 8 pojedynczych miseczek); mżawka pozostała 1/4 szklanki miodu nad jogurtem.
Umieść 1 rolkę filo na każdej z 8 talerzy.
Podawać z miodem-jogurtem do maczania.