Roladki Cynamonowe Z Rodzynkami
Roladki cynamonowe z rodzynkami mogą być śniadaniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 300 kalorii, 5 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i kup białka jaj, zagęszczone mleko odtłuszczone, olej rzepakowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują bułeczki cynamonowe z orzechami pekan i rodzynkami, bułki cynamonowe z rodzynkami z orzechów włoskich i bułki cynamonowe z rodzynkami pełnoziarnistymi.
Instrukcje
W rondlu ugotuj ziemniaki w 1-1/2 szklanki wody, aż będą bardzo miękkie; odcedzić, zachowując 3/4 szklanki płynu z gotowania. Puree ziemniaczane; odłóż 1 szklankę (resztę ziemniaków przechowuj w lodówce do innego użytku).
W razie potrzeby podgrzej zarezerwowany płyn do gotowania do 110°-115°. W misce rozpuścić drożdże w ciepłym płynie.
Dodaj 1/2 łyżeczki cukru; odstawić na 5 minut.
Dodaj mleko, miód, olej, sól, aromat maślany, pozostały cukier, 2 szklanki mąki i zarezerwowane ziemniaki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1-1/2 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w 18-calowy. x 13 cali prostokąt.
Posmaruj odrobiną białek.
Połącz brązowy cukier, rodzynki i cynamon; posypać ciasto w odległości 1 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Umieść wyciętą stronę w dół w dwóch 9-calowych. kwadratowe formy do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Posmaruj odrobiną białek.
Połącz brązowy cukier, rodzynki i cynamon; posypać ciasto w odległości 1 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Umieść wyciętą stronę w dół w dwóch 9-calowych. kwadratowe formy do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Posmarować pozostałym białkiem. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Połącz składniki glazury; posmarować bułki.