Bułki żurawinowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szybkie drożdże, pianki, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Roladki Żurawinowo-Orzechowe, Cranberry Crescent Rolls, oraz Słodkie Bułeczki Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć drożdże i 3/4 szklanki wody w szklance miarki; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
2
Ubij mieszaninę drożdży, 1/4 szklanki cukru i następne 4 składniki przy małej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
5
Ciasto rozwałkować i podzielić na 12 porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
6
Obróć każdy w 3-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
7
Lekko posmaruj kręgi masłem, zachowując pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
8
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki cukru i cynamonu; posypać równomiernie okręgi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Cukier
9
Ułóż żurawinę równomiernie na środku każdego koła,a na wierzch polej pianką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Pianki
10
Pociągnij krawędzie koła do środka, i szczypta do uszczelnienia; kształt w piłkę.
11
Umieścić, szew bok w dół, w lekko nasmarowane Patelnie muffin.
12
Blaty pędzla z masłem reserved. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
13
Wyjąć z lodówki i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
14
Piec w 400 przez 12 minut lub do lekko rumiane; ostudzić lekko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Wymieszać cukier puder, mleko i imbir; skropić bułką.