Roladki Żurawinowe
Bułki żurawinowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szybkie drożdże, pianki, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Roladki Żurawinowo-Orzechowe, Cranberry Crescent Rolls, oraz Słodkie Bułeczki Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże i 3/4 szklanki wody w szklance miarki; odstawić 5 minut.
Ubij mieszaninę drożdży, 1/4 szklanki cukru i następne 4 składniki przy małej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 minut).
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować i podzielić na 12 porcji.
Obróć każdy w 3-calowe koło.
Lekko posmaruj kręgi masłem, zachowując pozostałe masło.
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki cukru i cynamonu; posypać równomiernie okręgi.
Ułóż żurawinę równomiernie na środku każdego koła,a na wierzch polej pianką.
Pociągnij krawędzie koła do środka, i szczypta do uszczelnienia; kształt w piłkę.
Umieścić, szew bok w dół, w lekko nasmarowane Patelnie muffin.
Blaty pędzla z masłem reserved. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Wyjąć z lodówki i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w 400 przez 12 minut lub do lekko rumiane; ostudzić lekko.
Wymieszać cukier puder, mleko i imbir; skropić bułką.
Przygotowanie: 40 min.; Wzrost: 1 godz., 15 min.; Chill: 8 godz.;