Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni

Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni
Przepis dyniowy Flan z Pralinkami z pestek dyni może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 74 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz tequilę ze złotej agawy, zmielony cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, Pumpkin Praline patelnia ciasto + Jak zrobić domowe Puree z dyni, oraz Flan z dyni z przyprawionymi pestkami dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Podgrzej 2-ćwiartkowe naczynie sufletowe lub okrągłą ceramiczną zapiekankę na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Gotować 1 szklankę cukru w suchym 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając powoli widelcem, aż stopi się i blado złocisty. Gotować karmel bez mieszania, wirowanie patelni, aż głęboki złoty, o 5 protokół. Szybko i ostrożnie wyjmij gorące naczynie z piekarnika i natychmiast wlej karmel do naczynia, przechylając go na dno i boki. (Pozostawić piekarnik włączony.) Przechylaj się, gdy karmel stygnie i zgęstnieje na tyle, aby pozostać na swoim miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Całe mleko sparzyć odparowanym mlekiem w rondlu i zdjąć z ognia. Ubić jajka i pozostałą szklankę cukru mikserem elektrycznym, aż będzie gładka i kremowa. Ubić w soli, dyni, tequili i przyprawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
TequilaTequila
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Wlać mieszaninę mleka przez sito do miski i ubić do mieszaniny dyni w wolnym strumieniu, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlać krem na karmel w naczyniu i ustawić w łaźni wodnej z 1 cala gorącej wody. Umieść patelnię w środku piekarnika i obniż temperaturę do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Piec do złotego koloru na górze i nóż włożony w centrum wychodzi czysty, o 1 1/4 godziny, ewentualnie dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Wyjąć naczynie z łaźni wodnej i przenieść do stojaka do ostygnięcia. Schłodzić flan, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Aby rozpuścić flan, zanurz dno suflet danie krótko (20 do 30 sekund) w ciepłej kąpieli wodnej. Następnie, uruchomić cienki nóż wokół flan poluzować z boków naczynia. Poruszaj naczyniem z boku na bok, a gdy flan porusza się swobodnie w naczyniu, Odwróć duży półmisek z wargą nad naczyniem. Trzymając naczynie i talerz bezpiecznie razem, szybko odwróć i obróć flan na talerz. Karmel wyleje się na niego i wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Flan pokroić w kliny i podawać z łyżką karmelu i odłamkami pralin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
PralinyPraliny
12
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Lekko posmarować dużą blachę folii na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Cukier, wodę i szczyptę soli ugotować w głębokim 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając metalowym widelcem, aż stopi się i blado złocisty. Gotować karmel bez mieszania, obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty. Natychmiast wymieszać z pestkami dyni i szybko wylać na folię, rozprzestrzeniając się na cienką blachę, zanim stwardnieje. (Jeśli karmel twardnieje i jest trudne do rozłożenia, umieścić w piekarniku 400 stopni F, aż będzie wystarczająco ciepła, aby rozprzestrzeniać, 1 do 2 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Pralinki schłodzić na blasze na blasze do całkowitego utwardzenia, następnie rozbić na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo
Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo
Wino na cześć kobiety, zadziornej, nonkonformistycznej i zdeterminowanej, Herminii. Pracowała niestrudzenie na rzecz swojej społeczności kwestionując i kwestionując ustalone normy swoich czasów. Charyzmatyczny, zaangażowany, pionier. Herminia, kobieta, która zainspirowała Bodegas Viña Herminia. Piękny jasny wiśniowy kolor. Bardzo świeży i owocowy, z delikatnymi niuansami wanilii. Okrągłe i gładkie na podniebieniu, z miękką przyjemną taniną. Niezapomniane wino, które ma zainspirować Twoje niesamowite historie i stworzyć niezapomniane chwile.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn